Proiectul Sedrin

Bine ati venit pe site-ul proiectului Sedrin. Un proiect care are scopul de a ajuta copiii romi să completeze educația  primara.Am decis să abordam această problemă prin instruirea femeilor rome de a acționa ca intermediators pentru  copiii romi și școală.

 

 

Conform datelor de la Consiliul Europei ("Spre o educație de calitate pentru copiii romi: tranziția de la copilărie până la educația primară", DGIV / EDU / ROM (2007) 5), 50% dintre copiii romi din Europa nu completați primar lor educație. Unele dintre motivele pentru care cercetarea educațională a subliniat, în scopul de a explica acest fenomen sunt că în primii ani ai copilului la domiciliu, părinții romi se poate de multe ori lipsa de informare si de parinti aptitudinile necesare pentru a sprijini limbă și dezvoltarea socială a copiilor lor (http://www. ecdgroup.com / PDF-uri / Prevenirea-social-Exclusion.pdf), că așteptările de la educație sunt foarte mici, că mediul social în care trăiesc copiii se caracterizează printr-un mod orizontal de a învăța, fără a regulilor școlare rigide, că orale baza limbii și lipsa de cărți face scoala un mediu foarte diferit si ciudat pentru copiii romi (Charoula Stathopoulou, "elevii romi de la școală", 2005), etc Toate aceste date de cercetare subliniază faptul că unul dintre factorii majori care contribuie la plecarea de copii romi timpurie a școlii este lipsa de pregătire corespunzătoare. Având în vedere că mediul școlar este foarte diferit de mediul în care au fost folosite pentru a trăi în, ele nu pot fi integrate și, prin urmare, să părăsească școala mai devreme.

Luând în considerare aceste aspecte, proiectul a decis să abordeze această problemă prin instruirea femeilor rome de a acționa ca intermediators dintre copiii romi și școală. Conform opiniei a parteneriatului, femeile rome sunt categoria cea mai adecvată de oameni pentru a pregăti copiii romi pentru școală, deoarece acestea sunt persoane cunoscute a copiilor romi și ei împărtășesc aceeași cultură și condițiile de viață. Prin urmare, ele sunt în poziția de a cunoaște și înțelege mai bine decât oricine altcineva constrângerile lor cu privire la educația școlară și sunt capabili să-i ajute mai eficient. Cu toate acestea, în scopul de a face acest lucru, ei trebuie să fie instruiți. De părere că părinții romi nu acum doresc ca copiii lor să meargă la școală a fost dovedit a fi un mit (Comitetul Național pentru Drepturile Omului din Atena, 2001), însă este adevărat că mulți părinți, mai ales în cazul în care ei înșiși au părăsit școala lor devreme, nu au abilitățile parentale necesare, în scopul de a oferi copiilor lor cu pregătire corespunzătoare. Din moment ce nu ar fi posibil de a instrui toți părinții romi în pregătirea copiilor lor la școală (din cauza faptului că ei vor trebui să lucreze pentru un trai sau care nu au aptitudinile necesare pentru a face acest lucru), sa decis că femeile din comunitățile de romi (care pot fi părinți, rude, vecini etc) ar fi perfect pentru a juca acest rol. Prin urmare, cu instruirea corespunzătoare a acestor femei parteneriatului consideră că acestea ar putea imbunatati includerea copiilor romi în școli începând de la vârsta preșcolară (cu informații de ceea ce școala este vorba) și se încheie în clasele de început ale elementar cu ajutorul a găsi soluții adecvate pentru problemele acestor copii se confruntă. 

Aceste nevoi au fost selectate peste altele, deoarece parteneriatul proiectului consideră că principala sursă a problemelor romilor este lipsa de educație corespunzătoare. Din cauza acestei absențe, romii nu au abilitățile și competențele pentru a găsi posturi bune de locuri de muncă și, prin urmare, ei continuă să trăiască în proprietate extinderea acestui cerc vicios. Prima măsură pe care trebuie să fie luate în scopul de a îmbunătăți viața romilor este de a îmbunătăți rata de participare a romilor în școli. De asemenea, acesta a decis să abordeze această problemă, deoarece, chiar dacă aceasta este o prioritate recunoscută, foarte puține lucruri au fost făcute până în prezent pentru învățământul preșcolar a romilor și a luptei împotriva abandonului școlar.

Proiectul este în deplină concordanță cu strategiile de dezvoltare ale tuturor partenerilor implicați. P1 este o organizație foarte activă în domeniul proiectelor europene privind educația și formarea profesională, în special în domeniul grupurilor care sunt expuse riscului de excluziune. Este foarte dornici de a testa noi metodologii educaționale și îmbunătățirea educației și formării profesionale a copiilor romi. P2 este un Asociația Romilor, care este foarte activ în orice fel de activitate care va îmbunătăți viața comunităților de romi. Proiecte de educație sunt una dintre prioritățile lor. Același lucru este valabil, de asemenea, pentru P6. Este o asociație romi foarte activ în domeniul formării, care caută noi oportunități, în scopul de a îmbunătăți nivelul educațional al populației rome. P7 este o organizație care se ocupă cu îmbunătățirea educației și a calității vieții copiilor orfani (în special romi) și, prin urmare, acest proiect este, evident, parte din strategia lor. P3 este o asociație femeie de etnie romă care lupta pentru emanciparea femeilor rome în timp ce P5 este un ONG condus de romi concentrându-se pe femeile rome. P4 este o universitate cu interese de cercetare explicite în domeniul educației romilor în timp ce P8 este o organizație biserică de-a face în fiecare zi, cu o populație romă și foarte interesate să își dezvolte abilitățile și de a crește capacitățile lor. 

Există mai multe priorități politice europene declarate în domeniu. Într-un recent (20/5/2011), reuniunea de la Bruxelles, miniștrii educației au ajuns la un acord politic pentru a reduce numărul tinerilor care abandonează școala. Creșterea participării la educație (în special pentru grupurile cu risc de excludere) sunt parte a Strategiei Europa 2020 și, de asemenea, Educație și programul de formare 2020. Comunicarea "Un cadru european pentru strategiile naționale privind incluziunea romilor", a fost adoptată în aprilie 2011 și solicită tuturor statelor membre să elaboreze strategii naționale pentru romi, înainte de sfârșitul anului. O atenție specială este acordată copiilor și abandon școlar. Toate țările Parteneriatului au declarat ca o prioritate națională de reducere a numărului de a abandonului școlar timpuriu.

Proiectul este o noua idee inovatoare dezvoltate de parteneri. Ea se bazează pe rezultatele de cercetare empirică și de birou cu privire la nevoile copiilor romi, dar nu este parte sau continuarea unui alt proiect. 3 din 5 parteneri ai proiectului (P1: Actiune, P6: Maranatha și P7: FSFCA) au avut cooperarea anterioară în domeniul de un alt proiect co-finanțat de drepturile fundamentale și de program Cetățenia Uniunii Europene numit SURSA ROMA și coordonat de Consiliul orașului Leeds.

 

lifelong learning

Acest proiect este co-finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Responsabilitatea privind conţinutul acestei publicaţii revine exclusiv autorilor. Conţinutul nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene. Comisia Europeană nu este responsabilă pentru orice utilizare a informaţiilor conţinute în acest material.

phone

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries

Joomla templates by Joomlashine