A Maranatha Cigány Szövetségek Egyesülete egy 20 szövetségből álló egyesület, amely kiterjed az egész valenciai közösségre. Fő céljaik a romák képzése, valamint ezen etnikai csoport és kultúrája támogatása. Műszaki szakemberek, társak én önkéntesek dolgoznak a tagszövetségek szolgálatára, és a szövetések által éppen kivitelezett projekteken is. Azok a projektek szélesebb programokon belül vannak, pl. az idő előtti lemorzsolódás / iskolai hiányzások megszüntetése, a roma nők támogatása vagy szociális-munkaerőpiaci közvetítő szolgáltatások nyújtása. A Maranatha Egyesület emellett ünnepek, interkulturális kollokviumok, műhelyek és nemzetközi szemináriumok szervezéséért is felelős.

A Maranatha Egyesület nemzetközileg elismert a  "Gypsy World” (Cigány világ,
www.gypsyworld.org) weboldal létrehozásáért és üzemeltetéséért, amely hivatkozási forrás a roma közösségről, ahol többek között  Laszlo Andor és Viviane Reding, vettek részt az európai roma közösséggel való kommunikációban.


Jelenlegi főbb tevékenységeink:

Oktatási és kulturális szempontból
-  Tréning programok, amelyek jobb eszközöket biztosítanak számunkra a munkához a mai társadalomban.

Technológiai szempontból
-    Új technológiák használata mint a fejlődés, kommunikáció, beilleszkedés, társadalmi részvétel és európai részvétel módja. A legfontosabb általunk kidolgozott eszköz ”A cigányok világa" internetes portál.

Politikai szempontból
-    Aktív részvétel a Valencia régiót irányító politikák kidolgozásában és végrehajtásában, amely embereink fejlődését, etno-kulturális támogatását biztosítja.

A Federation Maranatha egyesületről video bemutatót láthat a következő linken.

http://www.gypsyworld.org

 

lifelong learning

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerzõ nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemû felhasználásért. 

 

phone

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries

Joomla templates by Joomlashine